הסיפור של אדווה

איך הכל התחיל...

הסיפור של אדווה (סבונטו לשעבר) התחיל עת שלמה עבד ביצור שמן זית ב”משק אחיה”. באותה תקופה נחשף שלמה לסגולות שמן הזית ולמד את איכויותיו. אהבת הארץ, האדמה ועבודת הכפיים הביאה אותו לנטוע כרם זיתים משובח בהרי בנימין. עוד אהבה היתה לשלמה, אהבה לבישול וזה רק היה עניין של זמן עד שיתחיל לצוף השמן על פני המים ולהירקם למתכונים ייחודיים…

ואז...

לאחר המסיק הראשון ועצירת הזיתים לשמן, גמר שלמה בליבו לממש את אהבותיו לשמן הזית המעולה ולבישול – וליצור סבון טבעי ובריא.  את השמן הוא שפך לתוך סיר והחליט לנסות בו תרכובות ושילובים של שמנים וצמחים. כאן התחיל המסע של שלמה אל עולם הסבונים הטבעיים הוא שקד על המלאכה ימים ולילות הוא רקח מרקחות, חלט צמחים וערבב שמנים פיתח מתכונים ייחודיים והתחיל לייצר סבונים איכותיים עשירים בבוץ ומלחים מים המלח. בני המשפחה נרתמו למלאכה ולא יכלו להישאר אדישים נוכח המרקם העדין, הניחוחות הנפלאים והשפעות הסבונים על הגוף והנפש.

אבל...

לסיפור של משפחת קשת יש סיפור ישן יותר, הרבה לפני ששלמה הכיר את שמן הזית. לפני כ-20 שנה נעמי ושלמה קשת ילדו את בנם הרביעי וגילו שזכו בבן אהוב בעל תסמונת דאון, ההורים שהבינו כי ברגע זה קיבלו לידיהם משימת חיים החליטו להישאב אליה בכל הכוח ולסייע לאלנתן המתוק למצות את כל היכולות שלו ממש כשם שהם עושים היום עם צמחי המרפא. היום אלנתן עובד במפעל המשפחתי, הוא וחבריו מהווים כמחצית מהעובדים במפעל ומתפרנסים בשמחה מתוך הנאה וסיפוק. עוטפים את הסבונים באהבה, ממש כשם שעטפו אותם מרגע שנולדו – כל אחד וסגולותיו, כל אחד וניחוחו…